Retete de 1 Mai: Frigarui de somn
PrinteazaO reteta de frigarui de somn din: file de somn, ardei gras, ceapa, rosii, boia, cimbru, lamaie, ulei, sare si piper.
- 500 g file de somn
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- 3 rosii
- 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
- 1 lingurita rasa cimbru uscat
- 1 lamaie
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi fîleul de somn, scurgeţi-l bine de apă şi ştergeţi-l cu şerveţele absorbante. Taiaţi-l apoi în cubuleţe cu latura de circa 3 cm şi puneţi-le într-un castron. Puneţi peste cubuleţele de somn boiaua de ardei, cimbrul uscat, mărunţit, uleiul, zeama de la jumătate de lămâie, sare şi piper după gust.
Curăţaţi ceapa şi ardeiul gras, spălaţi-le şi, tăiaţi-le în 4. Tot în sferturi tăiaţi şi roşiile. Tăiaţi apoi fiecare sfert de ceapă, roşie şi ardei în două sau în 3, astfel încât să obţineţi bucăţi aproximativ egale cu bucăţile de peşte. Puneţi pe beţişoare de frigăruie, alternativ, bucăţi de ardei, peşte, ceapă şi roşie, apoi puneţi frigăruile astfel pregătite pe un grătar încins sau pe o plită.
Frigeţi frigăruile pe toate părţile, până când se rumenesc bine. Serviţi frigăruile de somn calde, stropite cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline.
Frigarui de somn
Pofta buna!