Retete de Sarbatoare: Frigărui de curcan cu sos picant

Printeaza

O reteta de frigarui de curcan cu sos picant din: piept de curcan, lamai, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, capere, mustar, usturoi, ceapa verde, patrunjel si frunze de telina.

Ingrediente:Retete_de_Sarbatoare_Frigarui_de_curcan_cu_sos_picant

pentru frigărui:

  • 500 g piept de curcan
  • 2 lămâi
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • oregano
  • sare şi piper

pentru sosul picant:

  • 30 g capere
  • 1 lingură muştar
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 fir de ceapă verde
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 legătură pătrunjel
  • frunze de ţelină
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie pieptul de curcan cuburi şi pregăteşte 4 frigărui cu ele. Condimentează-le cu sare, piper, oregano, după gust, stropeşte-le cu ulei de măsline, zeama de lămâie şi presară-le cu jumătate din coaja de lămâie rasă şi lasă-le 1 oră să se marineze.

Pune într-un blender caperele, pătrunjelul, câteva frunze de ţelină, 1 căţel de usturoi, 1 ceapă verde, 1 lingură de muştar, uleiul de măsline, sare şi piper, după gust. Pasează-le până obţii un sos omogen.

Incinge bine grătarul. Aşază pe el frigăruile şi frige-le circa 10-15 minute, stropindu-le spre sfârşit cu marinata. Serveşte-le imediat, cu sosul picant obţinut.

Poţi servi aceste frigărui cu mămăligă sau cu piure. Pentru acesta, fierbe cartofii şi pasează-i, adăugând câte puţin lapte şi sare, având grijă ca piureul rezultat să fie moale. Pune piureul pe farfurii şi aşază deasupra câte o frigăruie din piept de curcan.

Frigărui de curcan cu sos picant

Retete_de_Sarbatoare_Frigarui_de_curcan_cu_sos_picant

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.