Retete de Sarbatoare: Frigărui de curcan cu sos picant
PrinteazaO reteta de frigarui de curcan cu sos picant din: piept de curcan, lamai, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, capere, mustar, usturoi, ceapa verde, patrunjel si frunze de telina.
pentru frigărui:
- 500 g piept de curcan
- 2 lămâi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- oregano
- sare şi piper
pentru sosul picant:
- 30 g capere
- 1 lingură muştar
- 1 căţel de usturoi
- 1 fir de ceapă verde
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură pătrunjel
- frunze de ţelină
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie pieptul de curcan cuburi şi pregăteşte 4 frigărui cu ele. Condimentează-le cu sare, piper, oregano, după gust, stropeşte-le cu ulei de măsline, zeama de lămâie şi presară-le cu jumătate din coaja de lămâie rasă şi lasă-le 1 oră să se marineze.
Pune într-un blender caperele, pătrunjelul, câteva frunze de ţelină, 1 căţel de usturoi, 1 ceapă verde, 1 lingură de muştar, uleiul de măsline, sare şi piper, după gust. Pasează-le până obţii un sos omogen.
Incinge bine grătarul. Aşază pe el frigăruile şi frige-le circa 10-15 minute, stropindu-le spre sfârşit cu marinata. Serveşte-le imediat, cu sosul picant obţinut.
Poţi servi aceste frigărui cu mămăligă sau cu piure. Pentru acesta, fierbe cartofii şi pasează-i, adăugând câte puţin lapte şi sare, având grijă ca piureul rezultat să fie moale. Pune piureul pe farfurii şi aşază deasupra câte o frigăruie din piept de curcan.
Frigărui de curcan cu sos picant
Poftă bună!