Retete de sarbatoare: Peste umplut
PrinteazaO reteta delicioasa de peste umplut din: macrou, spanac, ceapa verde, usturoi, lamaie, malai, sare, piper si ulei.
- 4 bucati de macrou
- 500 g spanac
- 1 legatura de ceapa verde
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lamaie
- 3 linguri cu malai
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă peştele şi stropeşte-l cu zeamă de lămâie. între timp, opăreşte spanacul, pune-l la scurs şi toacă-l mărunt.
Taie ceapa şi căleşte-o în puţin ulei încins. Adaugă usturoiul tăiat fideluţă şi spanacul. Pune un praf de sare şi de piper proaspăt măcinat şi ţine pe foc câteva minute, până se întrepătrund aromele.
Cu amestecul obţinut, umple peştii (prinde-i cu scobitori ca să nu iasă umplutura). Tăvăleşte-i prin mălai şi rumeneşte-i în ulei încins.
Peste umplut
Pofta buna!