Reţete de supe: supă de vacuţă, supă de rosii, supă de găină

Printeaza

Va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe:

Reţete de supe

Supa de vacuta cu naut

 

O reteta delicioasa de supa de vita cu naut, morcovi, patrunjel, cartofi, ardei gras,taieteSupa de vacuta cu nauti, sare, ulei.

Ingrediente:

  • 700 g carne vită
  • 2 morcovi
  • 2 legături pătrunjel
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 100 g năut
  • 100 g tăiţei
  • sare
  • ulei

Mod de preparare:

Se spală carnea, se cură­ţă de pieliţe, se taie bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se adună spuma care se formează la fiert şi se aruncă. Năutul se pune la înmuiat cu 4-5 ore înainte, apoi se fierbe în apă cu sare.

Morcovii, pătrunjelul şi ardeiul se spală, se cură­ţă, se taie şi se înăbuşă în pu­ţin ulei şi apă.Când carnea este pe ju­mătate fiartă, se adau­gă zarzavatul, cartofii. După ce carnea şi legumele s-au fiert, se adaugă năutul fiert.

Se adaugă tăiţeii, se mai fierbe 10 minute, se po­triveşte de sare şi, după dorinţă, se poate acri cu lămâie.

Supă de roşii proaspete si ardei

O reteta de supa de rosii proaspete si ardei din: rosii, ardei rosii, ulei de masline, ardei rosu, usturoi, otet de vin rosu, supa de legume, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Supă de roşii proaspete si ardei

  • 15 rosii coapte mari
  • 3 ardei rosii
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • o lingura de ardei rosu, fara seminte
  • un catel de usturoi
  • doua linguri otet de vin rosu
  • 500 ml supa de legume
  • doua maini de busuioc proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se curata rosiile de coaja, apoi se taie si li se scot si semintele. In paralele se frig ardeii grasi rosii pe tigaie, apoi li se scoate coaja si se toaca marunt. Se pun apoi ardeii tocati intr-o oala in care se afla doua linguri de ulei de masline si ardeiul iute tocat. Se adauga sare si se amesteca la foc mediu timp de 5 minute.

Se adauga apoi rosiile decojite si fara samburi, taiate in bucati mari, se adauga otetul de vin rosu si se amesteca bine. In acest moment se pune si supa de legume si se lasa apoi totul la foc mic timp de 15 minute.

Se zdrobeste in paralel busuiocul intr-un mojar, alaturi de putina sare, sau se “toaca” in robotul de bucatarie. Se amesteca apoi cu ulei de masline apoi toata aceasta combinatie se adauga la final de tot in supa, deasupra.

Supă de găină cu tortellini

O reteta de supa de gaina cu tortellini din: faina alba, oua, mortadella, sunca, pulpa de porc, parmezan, ou, supa de gaina, nucsoara si sare.

Ingrediente:Supă de găină cu tortellini

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 4 ouă

pentru umplutură:

  • 100 g mortadella
  • 100 g şuncă crudă
  • 100 g pulpă de porc
  • 12 linguri parmezan ras
  • 1 ou
  • 2 1 supă de găină
  • nucşoară
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

compoziţie omogenă. Adaugă la tocătură parmezanul ras, oul, un praf de sare şi puţină nucşoară rasă şi amestecă.

Frământă bine faina cu ouăle şi, când ai obţinut un aluat neted şi omogen, strânge-1 în formă de bilă şi lasă-1 să se odihnească o oră. întinde o foaie nu foarte subţire şi taie-o în pătrate cu un dispozitiv special sau cu o rotiţă de patiserie.

Pune pe fiecare pătrat o grămăjoară din umplutură. Pliază-le pe diagonală, obţinând nişte triunghiuri şi lipeşte-le marginile apăsând cu degetele. Lasă pastele să se usuce puţin, apoi fierbe-le 5 minute într-o oală în care ai pus supa să clocotească.

Când pastele sunt fierte, stinge focul, lasă-le să se odihnească pentru câteva minute şi serveşte-le împreună cu supa, presărând în momentul servirii puţin parmezan ras în fiecare farfurie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.