Retete de tortilla
PrinteazaRetete de tortilla din: cartofi, ceapa, ulei, salam, oua, sare, piper, patrunjel.
- 250 g cartofi mici, tăiaţi fin
- 1 ceapă mică, curaţata şi tăiată fin
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 100 g salam chorizo, tăiat fin
- 4 ouă medii, bătute
- sare
- piper negru măcinat
- pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt
Mod de preparare:
Fierbe cartofii şi ceapa într-o cratiţă cu apă, timp de 5 minute. Scurge-le bine într-o strecurătoare.
Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte chorizo timp de 1 minut, sau până când se rumeneşte. Scoate feliile şi păstrează uleiul rămas în tigaie. Bate ouăle într-un bol mare, apoi adaugă cartofii şi ceapa.
Asezonează, încălzeşte grăsimea din tigaie şi adaugă ulei dacă este necesar. Pune din compoziţia de ou în tigaie şi aşază felii de salam deasupra.
Coace la foc mic, până când tortilla devine fermă şi s-a rumenit dedesubt.
Când a devenit fermă, acoperă tigaia cu o farfurie întinsă şi întoarce totilla pe farfurie, apoi pune-o din nou în tigaie, până se rumeneşte şi pe cealaltă parte.
Serveşte tortilla caldă, ca aperitiv, sau rece, tăiată în pătrate, decorate cu pătrunjel.
Pofta buna!