Spanac cu vitel din: carne de vitel, ulei, spanac, faina, lamaie, bulion, ceapa, sare. Spanacul este o sursă bună de vitamine și minerale, precum vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu și potasiu. De asemenea, conține antioxidanți și flavonoide, cum ar fi quercetina și kaempferol, care au efecte benefice asupra sănătății. Este important […]
Retete dietetice: Legume gratinate
PrinteazaRetete dietetice: Legume gratinate din: cartofi, morcovi, pastarnac, ceapa, telina, smantana, lapte, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper.
- 800 g cartofi
- 300 g morcovi
- 2 radacini mari de pastarnac
- 2 cepe
- 1 telina
- 200 ml smantana
- 100 ml lapte
- 150 g cascaval
- 2 catei de usturoi
- ulei pentru uns tava
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele de coajă şi tăiaţi-le în rondele. Fierbeţi-le în apă sărată, 5 minute, apoi lăsaţi-le în apă la răcit.
Amestecaţi smântână cu laptele, ouăle şi adăugaţi usturoiul pisat mărunt. Puneţi amestecul la încălzit.
Inainte să înceapă să fiarbă, luati vasul de pe foc, acoperiţi-l şi lăsaţi-l în repaus 15 minute.
Ungeţi cu ulei o tavă cu dimensiunile de 25/30cm. Aşezati în straturi alternative legumele, scurse de apă, presărând pe fiecare strat sare şi piper.
Turnaţi peste legume amestecul de lapte, ouă şi smântână. Legumele trebuie să fie în lichid până la jumătate măcar.
Acoperiţi tava cu folie de copt, etanşând-o. Coaceţi legumele la cuptor, la foc potrivit, cel puţin 45 de minute.
Scoateţi tava din cuptor şi eliminaţi folia, cu atenţie la aburii fierbinţi. Presăraţi peste legume caşcavalul ras.
Puneţi din nou tava la cuptor, neacoperită de folie, până când se formează deasupra un strat rumenit uniform.
Retete dietetice: Legume gratinate
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta dietetica: Spanac cu vitel
Pofta buna!
asta-i o reteta dietetica, bun asa. mai variati