Retete evreiesti: Latkes de cartofi
PrinteazaLatkes de cartofi din: cartofi, ceapa, oua, faina, sare, ulei.
- 450 g cartofi decojiţi, daţi prin râzătoare
- 1 lingură ceapă tocată
- 3 ouă bătute
- 2 linguri făină obişnuită
- 1/2 linguriţă sare
- 125 ml ulei vegetal
Mod de preparare:
Cartofii daţi prin râzătoare se leagă într-un tifor pentru prepararea brânzei şi se storc, pentru a scurge cât mai mult lichid posibil. Cartofii se amestecă, într-un castron de dimensiuni medii, cu ceapa, ouăle, făina şi sarea.
Uleiul se încinge într-o tigaie mare şi grea, la temperatură medie spre ridicată. Când este fierbinte, se toarnă câteva linguri mari din amestecul de cartofi, apăsând pentru a forma turtite cu o grosime de 5-10 mm.
Se prăjesc întâi pe o parte, apoi pe cealaltă. Se lasă la scurs pe şervete de bucătărie şi se servesc, fierbinţi.
Pofta buna!