ciolan de porc, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Dacă doriți să vă bucurați de o masă copioasă și delicioasă, vă prezentăm o rețetă de ciolan la cuptor cu cartofi și legume care vă va face să reveniți pentru a o pregăti din […]
Retete gustoase: Ardei umpluţi cu cuşcuş
PrinteazaArdei umpluţi cu cuşcuş din: ardei, ceapa rosie, gogosari, mozzarella, unt, cuscus, rosii, masline, sare, piper si busuioc.
Ingrediente:
- 4 ardei
pentru umpltura:
- o ceapa rosie
- 2 gogosari
- 300 g mozzarella
- 50 g unt
- 200 g cuscus
- 2-3 rosii
- 150 g masline feliate
- sare
- piper
- busuioc verde macinat
Mod de preparare:
curăţă ceapa, se taie solzişori şi se înăbuşe în unt până devine sticloasă.
Se curăţă între timp gogoşarii, se taie feliuţe subţiri şi se pun peste ceapă. lasă să se călească împreună şi se stropesc cu puţină apă călduţă.
După ce s-au călit şi gogoşarii, se adaugă roşiile decojite, tăiate mărunt, măslinele feliate şi se lasă să fiarbă înăbuşit încă 10 minute.
După ce au scăzut, se condimentează cu sare, piper şi busuioc măcinat. ia tigaia de pe foc şi se adaugă cuşcuşul.
amestecă bine şi se lasă acoperită cu un capac. Se taie brânza cubuleţe. Ardeii se spală, se taie jumătăţi, se curăţă de seminţe şi se umplu cu compoziţia preparată.
adaugă pe deasupra cubuleţe- le de mozzarella şi se bagă în cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Se scot şi se servesc ornaţi cu frunze proaspete de busuioc.
Ardei umpluţi cu cuşcuş
Pofta buna!
Ginseng: Elixirul Vitalității – De la Istorie la Beneficii pentru Sănătate si Retete
De la Istorie la Beneficii pentru Sănătate si Retete. Ginseng este mai mult decât o simplă plantă; este un simbol cultural profund înrădăcinat în istoria și medicina tradițională din multe culturi. Numele său provine din cuvântul chinezesc “rénshēn”, unde “rén” înseamnă “om”, iar “shēn” înseamnă “plantă”, reflectând forma umanoidă a rădăcinii […]
imi place cuscusul, in combinatie cu ardeiul cred ca-i ft bun 🙂