Retete gustoase: Branzoaice

Printeaza

O reteta delicioasa de branzoaice cu: faina, oua, drojdie, zahar, lapte, ulei, branza de vaci.

Ingrediente aluat:Branzoaice

  • 1 kg făină
  • 3 ouă
  • 1 cub de drojdie
  • 100 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei

Ingrediente umplutura:

  • 700 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 3 linguri cu zahăr

Mod de preparare:

Cerne făina într-un lighenaş. Fă în mijloc o adâncitură şi pune drojdia, zahărul şi cele trei ouă bătute. Toarnă treptat laptele şi uleiul încălzit şi frământă până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Dacă aluatul este prea moale, adaugă puţină făină.

Pentru umplutură, amestecă brânza de vaci cu oul şi zahărul. întinde aluatul şi taie pătrate potrivit de mari. Pune în mij­loc câte o lingură cu umplutură şi adună colţurile în mijloc.

Aşază-le într-o tavă unsă cu ulei. Unge-le cu gălbenuş şi lasă-le la cuptor, la foc moderat, 30-40 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Branzoaicele raman baza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.