Retete gustoase: Branzoaice
PrinteazaO reteta delicioasa de branzoaice cu: faina, oua, drojdie, zahar, lapte, ulei, branza de vaci.
- 1 kg făină
- 3 ouă
- 1 cub de drojdie
- 100 g zahăr
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
Ingrediente umplutura:
- 700 g brânză de vaci
- 1 ou
- 3 linguri cu zahăr
Mod de preparare:
Cerne făina într-un lighenaş. Fă în mijloc o adâncitură şi pune drojdia, zahărul şi cele trei ouă bătute. Toarnă treptat laptele şi uleiul încălzit şi frământă până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Dacă aluatul este prea moale, adaugă puţină făină.
Pentru umplutură, amestecă brânza de vaci cu oul şi zahărul. întinde aluatul şi taie pătrate potrivit de mari. Pune în mijloc câte o lingură cu umplutură şi adună colţurile în mijloc.
Aşază-le într-o tavă unsă cu ulei. Unge-le cu gălbenuş şi lasă-le la cuptor, la foc moderat, 30-40 de minute.
Pofta buna!
Branzoaicele raman baza