Retete gustoase: Calamari umpluti

Printeaza

O reteta delicioasa de calamari umpluti din: calamari, somon, orez, morcovi, ceapa, vin alb, usturoi, lamaie, oregano, foaie de dafin, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Calamari umpluti

  •  3 calamari mari
  • 100 g somon afumat
  • 100 g orez
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml vin alb
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • oregano
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Incinge doua linguri cu ulei intr-o tigaie adanca si soteaza ceapa tocata marunt impreuna cu morcovii dati pe razatoarea mica. Când s-au înăbuşit, la- să-i să se răcorească şi îmbogăţeşte gustul cu oregano uscat, sare şi piper proaspăt măcinat.

Separat, fierbe orezul în apă cu puţină sare şi ulei. Scurge-l şi adaugă-l peste amestecul de ceapă şi mor­covi. Feliază somonul afumat cât mai subţire şi adaugă-l peste orez. Amestecă apoi cu grijă, pentru a nu se fărâ­ma delicatesa.

Umple calamarii cu acest amestec şi aşază-i într-o tavă de cuptor. Toarnă deasupra vi­nul, pune de jur împrejur căţeii de usturoi zdrobiţi în coajă, o foaie de dafin şi sucul de la o jumătate de lămâie. Dă la cuptorul încins pentru 15 minute. Serveşte calamarii imediat, alături de un pahar cu vin bun.

Calamari umpluti

Calamari umpluti

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • calamari umpluti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.