Retete gustoase: Calamari umpluti
PrinteazaO reteta delicioasa de calamari umpluti din: calamari, somon, orez, morcovi, ceapa, vin alb, usturoi, lamaie, oregano, foaie de dafin, sare, piper si ulei.
- 3 calamari mari
- 100 g somon afumat
- 100 g orez
- 1-2 morcovi
- 1 ceapa mare
- 100 ml vin alb
- 2-3 catei de usturoi
- 1/2 lamaie
- oregano
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Incinge doua linguri cu ulei intr-o tigaie adanca si soteaza ceapa tocata marunt impreuna cu morcovii dati pe razatoarea mica. Când s-au înăbuşit, la- să-i să se răcorească şi îmbogăţeşte gustul cu oregano uscat, sare şi piper proaspăt măcinat.
Separat, fierbe orezul în apă cu puţină sare şi ulei. Scurge-l şi adaugă-l peste amestecul de ceapă şi morcovi. Feliază somonul afumat cât mai subţire şi adaugă-l peste orez. Amestecă apoi cu grijă, pentru a nu se fărâma delicatesa.
Umple calamarii cu acest amestec şi aşază-i într-o tavă de cuptor. Toarnă deasupra vinul, pune de jur împrejur căţeii de usturoi zdrobiţi în coajă, o foaie de dafin şi sucul de la o jumătate de lămâie. Dă la cuptorul încins pentru 15 minute. Serveşte calamarii imediat, alături de un pahar cu vin bun.
Calamari umpluti
Pofta buna!
Incoming search terms:
- calamari umpluti