Retete gustoase: Conopida gratinata
PrinteazaO reteta gustoasa de conopida gratinata din: conopida, ceapa, usturoi, cartofi, bacon, ulei de masline, cascaval, unt, supa de legume, patrunjel verde si sare.
- 1 conopida potrivita
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 3 cartofi mari
- 200 g bacon
- 2 linguri ulei de masline
- 150 g cascaval ras
- 50 g unt
- 200 ml supa de legume
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Desfaci conopida în bucheţele, le speli în apă rece şi le laşi în apă cu sare 15 minute. Opăreşti bucheţelele de conopidă în apă cu sare cinci minute şi le scurgi într-o strecurătoare.
Intre timp, fierbi cartofii întregi în apă cu sare, îi scurgi, îi cureţi de coajă şi-i tai rondele subţiri.
Separat, căleşti în uleiul bine încins ceapa tăiată felii subţiri doar cât să se înmoaie, o scoţi deoparte şi în locul ei rumeneşti baconul tăiat felii, fără a le usca prea tare.
Ungi un vas termorezistent mediu cu unt, îl tapetezi cu felii de cartofi fierţi, adaugi bucheţelele de conopidă şi presari printre ele ceapă călită, felii de bacon, câteva felii de cartofi şi usturoi zdrobit.
Adaugi restul de unt tăiat bucăţele, supa de legume şi introduci vasul în cuptorul bine încins pentru circa 30 de minute. Scoţi vasul, presari caşcavalul ras şi mai dai la cuptor pentru 10 minute. O serveşti caldă, cu pătrunjel tocat deasupra.
Conopida gratinata
Pofta buna!