Retete gustoase: Conopidă pane

Printeaza

Conopida pane din: conopida, pesmet, unt, oua, sare, piper, alune de padure, usturoi, ulei si patrunjel.

Ingrediente:

  • o conopida medie
  • 300 g pesmet
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • sare
  • piper macinat
  • 100 g alune de padure macinate
  • 6 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • o legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se spală conopida, se desface în buchetele mici şi se fierbe în apă cu sare. Separat, se topeşte untul şi se adaugă pesmetul alb.

Se rumeneşte puţin, apoi se presară sare, piper şi alunele măcinate.

Se spală pătrunjelul si se toacă mărunt. Se pune în compoziţia de pesmet care s-a răcit în prealabil.

Se scoate conopida şi se lasă în sită să se scurgă. Se curată usturoiul, se pisează si se adaugă peste pesmet.

Se bat ouăle spumă şi se trec bucăţile de conopidă prin pesmet-ou si pesmet.

Se prăjesc în uleiul încins şi se servesc cu pătrunjel.

Conopidă pane

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Conopidă Pane Crocantă

Conopidă Pane Crocantă din: conopida, oua, pesmet, faina, parmezan, sare, piper, ulei. Descoperiți cum să preparați o conopidă pane crocantă și delicioasă, perfectă ca aperitiv sau garnitură. Această rețetă simplă este potrivită pentru vegetarieni și poate fi gătită rapid. Încercați-o astăzi! Ingrediente: 1 conopidă medie 2 ouă 1 ceașcă de pesmet 1/2 ceașcă de făină […]

 

Conopida pane cu sos

Conopida pane cu sos din: conopida, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, usturoi, smantana. Ingrediente: o conopidă medie 2 ouă făină pesmet sare piper ulei, pentru prăjit smântână 3 căţei usturoi   Mod de preparare: Se spală şi se desface conopida bucheţele care se pun la fiert în apă sărată. Se lasă 20 de minute […]

 

Conopida pane cu busuioc

Conopida pane cu garnitura de sfecla rosie

Conopida pane cu garnitura de sfecla rosie din: conopida, ulei de masline, ou, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă de mărime mijlocie 1 pahar ulei de măsline 1 ou bătut 1 pahar făină sare piper Mod de preparare: Conopida se desface bucheţele şi fiecare în parte se spală foarte bine. Acestea se pun la fiert, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.