Galuste cu prune si scortisoara in pesmet din: cartofi, oua, faina, unt, pesmet, zahar, scortisoara, prune. Ingrediente: 5 cartofi mari 2 ouă 300 g făină 4 linguri unt 200 g pesmet 150 g zahăr amestecat cu scorţişoară un praf sare 300 g prune Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în coajă, se […]
Retete gustoase: Galuste cu prune
PrinteazaGaluste cu prune din: cartofi, galbenusuri, faina, prune, pesmet, unt, zahar, sare.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 4 gălbenuşuri
- 4-5 linguri făină (pline)
- 1-l 1/2 kg prune
- pesmet
- 250 g unt
- 250- 300 g zahăr
- puţină sare
Mod de preparare:
Spălăm bine cartofii şi îi punem în apă clocotită cu puţină sare. Cînd sînt fierţi îi scurgem de apă, îi curăţăm şi imediat, fiind încă fierbinţi, îi trecem repede prin sită sau îi dăm prin presă.
Punem în cartofi gălbenuşurile, făina, puţină sare şi amestecăm repede compoziţia pe masa de aluat.
Alegem prune bune, dulci, coapte, întregi, le scoatem sîmburii cu grijă, să nu crape fructele. Luăm o bucăţică de aluat, o întindem puţin şi învelim repede pruna. Batem găluşca în făină ca să nu se lipească de mînă şi o rotunjim între palme.
Aşezăm găluştele pe o tavă presărată cu un praf de făină. Pregătim apă clocotită cu puţină sare şi punem găluştele la fiert.
Desfacem o găluşcă şi încercăm dacă este gata. Cînd sînt fierte, scoatem găluştele cu o lingură cu găuri.
Prăjim pesmet cu unt într-o tigaie. Punem găluştele bine scurse într-o tavă, le presărăm cu zahăr tos şi le acoperim cu pesmet prăjit şi zahăr. Ţinem găluştele într-un cuptor deschis pînă le servim.
Putem face aluatul din 200 g făină, 1 kg cartofi, 100 g griş, 1 linguriţă ulei sau unt şi 1 ou.
Pofta buna!
poate iti place si:
Galuste cu prune si scortisoara in pesmet
Pofta buna!