Retete gustoase: Muschi de porc cu legume
PrinteazaMuschi de porc cu legume din: muschi de porc, sare, usturoi, cimbru, pipet, unt, ulei de masline, vin, miere, broccoli, conopida, morcovi si patrunjel.
- un kg muschi de porc
- sare
- 4-6 catei usturoi
- cimbru verde macinat
- piper negru macinat
- 100 g unt
- 2-3 lingurite ulei de masline
- 250 ml vin alb sec
- o lingura miere
- 300 g broccoli
- 300 g conopida
- 2-3 morcovi
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se unge carnea cu 50 g unt moale.
Se condimentează cu sare, piper, cimbru, usturoi, ulei de măsline, miere şi vin şi se dă la cuptor, la foc mediu.
Se stropeşte din când în când cu zeama din tavă. Broccoli şi conopida se spală şi se rup buchetele, iar morcovii se feliază.
Se fierb în apă cu sare, separat.
Legumele se scot, se scurg şi se gratinează în restul de unt. Se potrivesc cu sare şi piper şi se servesc cu friptura ornată cu cimbru şi pătrunjel.
Muschi de porc cu legume
Pofta buna!