Parjoale moldovenesti Ingrediente: 325 g carne de vită 325 g cartofi (sau 150 g pâine albă ) 100 g făină 150 g pesmet 2 ouă 4-5 căţei de usturoi 50 g pătrunjel verde 100 g ceapă 30 g ulei sau untură 15 g sare 1 g piper Mod de preparare: Carnea o speli bine […]
Retete gustoase: Parjoale moldovenesti
PrinteazaParjoale moldovenesti din: carne de vita, ceapa, dovlecei, usturoi, morcov, patrunjel, sare, ou, piper, ulei si miez de paine.
- 400 g carne de vita tocata
- 2 cepe
- 1-2 dovlecei
- 3-4 catei usturoi
- un morcov
- o legatura marar
- o legatura patrunjel
- sare
- un ou
- piper negru macinat
- ulei pentru prajit
- miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală ceapa. Se toacă mărunt şi se căleşte 2-3 minute, cât să devină transparentă.
Se lasă să se răcorească la temperatura camerei. Usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte în mojar şi se amestecă cu un praf de sare.
Se curăţă morcovii şi se rad pe răzătoarea mică. Se pun peste ceapa călită şi se amestecă cu usturoiul măcinat.
Separat, într-un bol, se înmoaie pâinea în lapte şi se stoarce bine.
Carnea tocată se amestecă cu ceapa călită, cu miezul de pâine, cu verdeaţa tocată mărunt şi cu oul.
Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se frământă bine. Se formează pârjoalele şi se pun să se prăjească în uleiul încins.
Se lasă 3-4 minute pe fiecare parte şi, după aceea, se servesc cu diferite garnituri şi salate.
Prjoale moldovenesti
Pofta buna!
poate iti place si:
Parjoale moldovenesti
Pofta buna!
ai mancat un â, te inteleg si mie mi s-a facut foame vazand parjoalele 🙂
Bune parjoalele astea