Retete gustoase: Păstrăvi rasol
PrinteazaPăstrăvi rasol din: pastravi, ceapa, morcov, patrunjel, foi de dafin, boabe de piper, patrunjel verde, sare, otet, lamaie, cartofi si ulei.
- 800 g pastravi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1-2 foi de dafin
- cateva boabe de piper
- patrunjel verde
- sare
- otet
- 1 lamaie
- cativa cartofi
- 50 ml ulei sau unt
Mod de preparare:
Ţii păstrăvul tot timpul la gheaţă, lei un vas potrivit pentru cantitatea respectivă de păstrăvi, în care fierbi zarzavatul circa 20 de minute, apoi pui păstrăvii curăţaţi şi spălaţi, boabe de piper şi sare după gust, lăsând să fiarbă foarte încet, timp de 4-6 minute, ca să nu se sfărâme.
In momentul în care ai pus păstrăvii la fiert, adaugi câteva linguri de oţet. Laşi păstrăvii să se răcească în zeama în care au fiert, apoi îi scoţi şi îi pui pe un platou.
Trebuie să scoţi păstrăvii din zeamă puţini calzi, ca să se poată lua pielea, altfel nu se curăţă uşor.
Torni deasupra un sos preparat din ulei, oţet, pătrunjel verde tăiat mărunt şi zeama în care a fiert peştele sau îl serveşti cu unt fierbinte, cartofi şi legume care au fiert împreună cu păstrăvii, presărate cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Poţi servi peştele şi cu felii de lămâie.
Păstrăvi rasol
Pofta buna!