Salată de Ceapă Roșie și Portocale din: ceapa rosie, portocale, frunze de menta, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, sare, piper. Această salată combină ceapa roșie, care adaugă o notă puțin picantă, cu dulceața portocalelor și prospețimea frunzelor de mentă. Este o combinație plină de arome și contrasturi. O rețetă ușor de pregătit […]
Retete gustoase: Salată cocktail
PrinteazaRetete gustoase: Salată cocktail din: ciuperci, hrisca, orez, ardei capia, ceapa, usturoi, masline, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 200 g ciuperci
- 100 g hrişcă
- 50 g orez
- doi ardei capia
- o ceapă
- trei căţei de usturoi
- 100 g măsline feliate
- 200 g roşii cherry roşii
- 75 ml ulei de măsline
- 45 ml oţet balsamic
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Hrişcă se pune la înmuiat cu o oră înainte, se fierbe în apă cu puţină sare, se scurge şi se pune într-un castron.
Orezul se fierbe, se clăteşte cu apă rece, se scurge şi se pune peste hrişcă.
Ciupercile se spală, se taie felii subţiri şi se călesc în puţin ulei de măsline.
Ardeii capia se curăţă de seminţe şi de vinişoare, se spală, se taie julien, apoi cubuleţe.
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun peste orez.
Roşiile se spală, se taie bucăţele şi se pun peste ingredientele din castron.
Se toarnă uleiul de măsline, oţetul balsamic şi se condimentează.
Se presară pătrunjel tocat, măslinele feliate şi se amestecă totul.
Pofta buna!
poate iti place si:
Salată de Morcovi cu Iaurt și Usturoi – Reteta Sanatoasa
Salată de Morcovi cu Iaurt și Usturoi – Reteta Sanatoasa din: morcovi, iaurt grecesc, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, miere, sare, piper, frunze de patrunjel sau marar. Ingrediente: 500 g morcovi proaspeți, rasați sau tăiați în julienne 1 căniță (250 ml) de iaurt grecesc sau iaurt natural 2 căței de usturoi, mărunțiți […]
Pofta buna!