Retete gustoase: Şniţel vânătoresc
PrinteazaŞniţel vânătoresc din: muschi de porc, faina, ou, praf de usturoi, boia, lapte, mustar, pesmet, bacon, ceapa, ciuperci, vin rosu, supa de carne, unt, sare, piper si ulei.
- 800 g muschi de porc
- 4 linguri cu faina
- 1 ou
- 1 lingurita cu praf de usturoi
- 1 lingurita cu boia dulce
- 1/2 cana cu lapte
- 2 linguri cu mustar
- 1 ceasca pesmet
- 10 felii de bacon
- 2 cepe
- 300 g ciuerci
- 100 ml vin rosu
- 2 cani supa de carne
- 2 linguri cu unt
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Taie muşchiul de porc în felii groase de un deget şi bate-le cu ciocanul de şniţele.
Intr-un vas măricel, amestecă 3/4 din cantitatea de făină, sare, piper, praf de usturoi şi boia. Intr-un alt vas, amestecă oul, laptele şi muştarul. Pesmetul pune-l într-o farfurie.
Dă feliile de carne prin amestecul de făină, apoi prin cel de ou, iar la final, prin pesmet.
Prăjeşte-le în uleiul încins în prealabil, cinci minute pe o parte şi trei pe cealaltă, apoi scoate-le pe un şervet de hârtie pentru a scăpa de excesul de grăsime.
Intre timp, taie ceapa şi căleşte-o. Adaugă restul de făină şi căleşte vreme de două minute. Adaugă vinul şi supa de carne.
Lasă la foc mic până scade sosul. Sărează şi piperează. Se servesc snitelele acoperite cu sosul de ciuperci si garnitura de legume fierte sau piure de cartofi.
Şniţel vânătoresc
Pofta buna!