faina, oua, unt, zahar, lapte, pere, praf de copt, fulgi de migdale. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un ou 200 g unt o lingură zahăr un praf sare 4 linguri lapte rece Pentru umplutură: 4-5 pere 150 g făină 100 g zahăr pudră 2 ouă 100 ml lapte 3 linguri […]
Retete gustoase: Tartă cu pere
PrinteazaTarta cu pere din: aluat, inghetata de vanilie, pere, zahar, zahar vanilat si unt. Foloseşte mere în ioc de pere şi pune scorţişoară! Va fi un desert potrivit pentru serile reci de toamnă.
- 1 pachet aluat foitaj
- 300 g inghetata de vanilie
- 3-4 pere mari
- 150 g zahar
- 3 plicuri cu zahar vanilat
- 100 g unt
Mod de preparare:
Curăţă perele de coajă şi feliază-le pe lung, astfel încât să se vadă seminţele (nu îndepărta codiţa).
Topeşte untul într-o tigaie, adaugă zahărul tos şi zahărul vanilat şi glasează feliile de pere vreo patru minute, până ce se auresc.
Din aluatul de foitaj, taie dreptunghiuri măricele.
Impătureşte-le la capete, ca să aibă formă de papirus. Pune câte patru felii de pere glasateîn interiorul fiecărui papirus şi dă la cuptorul încins vreo 20 de minute.
Serveşte cu două cupe de îngheţată.
Tartă cu pere
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu ricotta si pere
faina, unt, oua, zahar, praf de copt, pere, ricotta. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 120 g unt un ou o lingură zahăr un praf sare 3 linguri apă rece 1/2 plic praf de copt Pentru umplutură: 4 pere 125 g ricotţa 2 ouă 60 g zahăr pudră un plic […]
Pofta buna!