Varzari cu nuca din: faina, sare, varza, morcov, ceapa, nuca, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg făină apă călduţă sare Pentru umplutură: 1 kg varză 1 morcov 1 ceapă 100 g nuca 50 ml ulei Mod de preparare: In uleiul încins căleşti urgent varza tocată mărunt, ceapa tăiată solzişori şi morcovul ras. La final, […]
Retete gustoase: Vărzări
PrinteazaVărzări din: faina, varza murata, lapte, oua, unt, drojdie, ulei, zahar, sare si piper.
arza este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic, potasiu și fibre alimentare.
Antioxidanți: Conține antioxidanți precum vitamina C, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a daunelor provocate de radicalii liberi.
Datorită conținutului ridicat de vitamina C, varza poate sprijini sistemul imunitar și ajuta la prevenirea infecțiilor.
Sănătate cardiovasculară: Consumul de varză poate contribui la menținerea tensiunii arteriale sănătoase datorită conținutului de potasiu și fibre.
Fibrele alimentare din varză pot susține sănătatea tractului digestiv și pot promova tranzitul intestinal regulat.
- 1 kg faina
- 1 varza murata
- 300 ml lapte
- 3-4 oua
- 50 ml unt topit
- 50 g drojdie
- 100 ml ulei
- zahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie varza cât mai fin, stoarce-o bine şi pune-o la călit în uleiul încins. Când s-a înmuiat, adaugă piper, amestecă şi dă deoparte.
Cerne făina, fă o adâncitură în mijloc şi pune drojdia desfăcută în puţin lapte cald. Acoperă şi lasă 15 minute.
Adaugă ouăle bătute, un praf de sare, zahăr cât iei între degete şi untul topit. Amestecă, turnând laptele puţin câte puţin.
Frământă aluatul până ce se ia de pe degete, apoi lasă-l la dospit.
După vreo oră, ia câte un pumn de aluat, presează-l un pic, pune umplutură şi formează pâinici.
Aşază-le în tavă pe hârtie de copt, unge-le cu ou şi dă-le la cuptorul încins, la foc mare, până ce se rumenesc.
Vărzări
Pofta buna!
poate iti place si:
Varzari cu nuca
Pofta buna!