Retete gustoase: Vinete gratinate

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete gratinate cu: ulei de masline, usturoi, rosii, busuioc, mozzarella, parmezan.

Ingrediente:Vinete gratinate

  • ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, feliaţi subţire
  • 2 conserve a câte
  • 400g de roşii tocate un baton de scorţişoară
  • un mănunchi mic de busuioc, tocat
  • 3 vinete de mărime medie
  • 2 bulgări de mozzarella, feliaţi
  • o mână bună de parmezan ras

Mod de preparare:

2 linguri de ulei într-o tigaie, se adaugă usturoiul şi se lasă să sfârâie pentru 2 minute. Se adaugă roşiile şi scorţişoara şi se lasă pe foc încă 15 minute, până se îngroaşă amestecul. Se adaugă busuiocul şi se asezonează.

Se taie vinetele pe lungime, în felii de aprox. jumătate de centimetru. Se ung pe ambele părţi cu ulei, se asezonează şi se frig (pe o tigaie tip grătar), întorcându-le de câteva ori, până ce se înmoaie bine (se pot frige la fel de bine şi într-o tigaie nonaderentă).

Este important însă să se obţină nişte vinete cât se poate de moi, aşadar nu vă grăbiţi.

Se înlătură batonul de scorţişoară şi se răstoarnă câteva linguri de sos pe fundul unui vas termorezistent. Se acoperă cu un strat de vinete şi de mozzarella şi se repetă adăugarea straturilor, terminând cu unul de sos (veţi obţine în total aprox. 3-4 straturi). Se presară cu parmezan şi se dă la cuptor 30-40 de minute, până când capătă o culoare rumenă.

Vinete gratinate

Vinete gratinate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.