O reteta delicioasa de boeuf Bourguignon cu:bacon, ulei de masline, carne de vita, morcov, ceapa, piper, faina, vin rosu, zeama de vita, pasta de tomate, usturoi, frunza de dafin, ciuperci, patrunjel. Ingrediente: 100 g bacon o lingură ulei de măsline sau floarea-soarelui 1.350 g carne de vită macră, tăiată cubuleţe un morcov tocat mărunt o […]
Retete internationale: Boeuf Bourguignon
PrinteazaO reteta de boeuf burguignon din: carne de vita, vin rosu, morcov, ceapa rosie, ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina frunze, pasta de tomate, ciuperci, bacon, toast.
- 180g carne de vită
- 100ml vin roşu
- 50g morcov
- 30g ceapă roşie
- 10ml ulei de floarea soarelui
- 10g concentrat de vită (demi-glace)
- cimbru
- foi de dafin
- 20g ţelină frunze
- 40 g pastă de tomate
- 10 g ciuperci
- 10 g bacon
- 10 g toast
Mod de preparare:
Carnea de vită se taie cuburi şi se marinează în vin roşu cu: ceapă, morcovi, cimbru şi foi de dafin timp de 12 -24 ore.
Se scoate carnea din marinată, se soteaza în ulei împreună cu legumele, se deglasează cu vin roşu şi marinada, se reduce, se adauga demi-glace, pasta de tomate, se îngroaşă şi se asezonează.
Se serveste cu garnitura de ciuperci, bacon, crutoane de toast si ceapa.
Boeuf Bourguignon
Pofta buna!
poate iti place si:
Boeuf Bourguignon cu patrunjel proaspat
Boeuf Bourguignon cu ciuperci
O reteta de Boeuf bourguignon cu ciuperci din: ulei, muschi de vita, costita, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin rosu sec, mustar dijon, bulion, ciuperci deshidratate si patrunjel. Ingrediente: 4 linguri ulei 1,2 kg vrabioara sau muschi de vita taiat bucati 300 g costita, taiata fasii 2 cepe mari, tocate 4 catei de usturoi 2 […]
Boeuf bourguignon
O reteta delicioasa de boeuf bourguignon din: carne de vitel, vin rosu sec, ciuperci intregi, faina, ceapa, morcovi, usturoi, supa, cimbru, zahar brun, bulion, coniac. Ingrediente: 800g carne viţel 150 ml vin roşu sec 250g ciuperci întregi sau tăiate în două 4 linguri făină 2 cepe mari 2 morcovi mari 6 căţei usturoi 1/2 căni […]
Pofta buna!