Retete internationale: Caldo verde
PrinteazaCaldo verde din: ciuperci, ulei de masline, praz, usturoi, ardei iute, maghiran, cartofi, orez, supa de legume, spanac, frunze de telina, salata, patrunjel.
- 300 de grame de ciuperci (fie champignon, fie pleurotus)
- 2 linguri de ulei de masline
- un praz feliat subtire
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- un ardei iute curatat sau nu de seminte si tocat marunt
- 2 lingurite de maghiran
- 200 de grame de cartofi cubulete
- 200 g orez cu bobul lung
- un litru si jumatate de supa de legume
- 2 cani de apa
- 300 g de legume cu frunze verzi (spanac, frunze de telina, salata)
- cateva fire de patrunjel sau marar tocat
Mod de preparare:
Sotati ciupercile într-o tigaie până se înmoaie. Alternativ, puteţi folosi vinete tăiate cubulete pe care le veti coace în cuptor timp de 25 – 30 de minute. Lăsaţi să se răcească. Incălziţi ulei într-o oală cu baza groasă şi adăugaţi prazul, usturoiul şi ardeiul iute.
Amestecaţi şi lăsaţi pe foc timp de 5 minute, până se înmoaie legumele. Adăugaţi măghiran şi amestecaţi din nou. Turnaţi în oală cartofii şi orezul şi amestecaţi constant 5-10 minute, după care adăugaţi supa de legume şi apa. Aduceţi supa la fierbere şi apoi micşoraţi focul.
In 20 de minute cartofii şi orezul ar trebui să se înmoaie. Pasaţi amestecul şi, cu oala în continuare pe foc, adăugaţi verdeturile şi ciupercile. Mai tineti la gătit 5-10 minute. Luaţi de pe foc şi adăugaţi pătrunjel sau mărar tocat. Potriviţi de sare şi piper. Puteţi servi cu lămâie stoarsă deasupra.
Caldo verde
Pofta buna!