Retete internationale: Chili con carne
PrinteazaO reteta de chili con carne din: ceapa, usturoi, chili, telina, ardei grasi, ulei, carne de vita, cimbru, supa, rosii, fasole, porumb, sare, piper si chimen.
- 2 cepe medii
- 3 catei de usturoi
- 2 chili rosii
- 2 tulpini de telina
- 2 ardei grasi
- 4 linguri ulei
- 700 g carne de vita
- 1-2 lingurite cimbru uscat
- 600 ml supa
- 1 cutie rosii (850 ml)
- cate o cutie (425 ml) fasole boabe alba si rosie
- 250 g porumb
- sare
- piper
- chimen
Mod de preparare:
Tocaţi ceapa şi usturoiul mărunt.îndepărtaţi seminţele ardeiului iute şi tăiaţi-l fin.Tăiaţi ţelina şi ardeiul gras cubuleţe. Incingeţi uleiul într-o tigaie şi prăjiţi carnea tocată, puneţi-o apoi într-o cratiţă, adăugaţi cimbrul şi 250 ml supă şi fierbeţi la foc mic, până se evaporă lichidul.
Căliţi acolo ardeiul gras, ceapa, chili, usturoiul şi ţelina.Turnaţi roşiile, sucul lor şi restul supei şi fierbeţi totul înăbuşit 30 min. Scurgeţi fasolea şi porumbul, adăugaţi-le în acest amestec împreună cu sarea, piperul şi chimenul şi lăsaţi pe foc încă 15 min.
Chili con carne
Pofta buna!