Retete internationale: Manti
PrinteazaManti din: faina, oua, apa calda, sare, carne tocata de vita, ceapa, chimen, ulei de masline, unt, cartof, sare, piper.
- 250 g faina
- 2 oua
- 50 ml apa calda
- un varf de lingurita sare
umplutura:
- 700 g carne tocata de vita
- 2 cepe mari
- 1 lingurita rasa chimen macinat
- 2-3 linguri ulei de masline
- 50 g unt
- 1 cartof mare (optional)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluaj, amestecaţi într-un castron făina cu apa, ouăle şi sarea şi frământaţi bine aluatul obţinut. Puneţi aluatul într-o pungă şi lăsaţi-l în repaus 20-30 de minute. între timp, tocaţi mărunt ceapa curăţată şi spălată şi amestecaţi-o cu carnea tocată, untul, uleiul, chimenul, sare şi piper, după gust.
Adăugaţi (opţional) cartoful dat pe răzătoarea mare şi omogenizaţi bine compoziţia. Intindeţi aluatul într-o foaie subţire, circa 2mm şi tăiaţi-o în pătrate de 5/5cm. Puneţi câte o linguriţă din amestecul cu carne, apoi uniţi colţurile pătratului şi presaţii-le bine pentru a nu se desface la fiert.
Puneţi manti astfel pregătit la fiert în apă cu sare şi fierbeţi-le la focpotrivit circa 30 de minute. Serviţi preparatul cald, stropit cu smântână, sau iaurt gras şi presărat cu piper proaspăt măcinat si boia de ardei.
Manti
Pofta buna!