Retete internationale: Midii marinate
PrinteazaO reteta de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de dafin, cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc acum aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura oricând de acest preparat deosebit, care merge la fel de bine şi în zilele călduroase, şi în cele reci. Serviţi-le în boluri de supă, alături de cartofi prăjiţi, dacă preferaţi, cu maioneză şi multă pâine prăjită, pentru a vă bucura din plin de sucurile aromate.
- 1 kg de midii vii
- 1 ceapa curatata si tocata marunt
- 1 ceapa rosie, curatata si tocata marunt
- 1 frunza de dafin
- 3 fire de cimbru
- 1 mana de frunze de patrunjel tocate
- 200 ml de vin alb sec
- piper negru
Mod de preparare:
Spălaţi cochiliile sub un jet de apă rece, îndepărtând cu un cuţit orice impuritate, precum şi bărbile. Examinaţi midiile, îndepărtaţi-le pe cele sparte sau deschise şi păstraţi-le pe cele închise. Scurgeţi-le bine şi lăsaţi-le deoparte.
Puneţi într-o cratiţă mare ceapa, ceapa roşie, usturoiul, frunza de dafin, cimbrul, tulpina de pătrunjel şi vinul. Când dau în clocot adăugaţi midiile şi acoperiţi cratiţa cu un capac etanş. Scuturaţi o dată sau de două ori cratiţa, apoi lăsaţi midiile la aburi 3-4 minute, până când se deschid. îndepărtaţi-le pe cele care au rămas închise. Asezonaţi-le cu mult piper măcinat. Midiile sunt sărate natural, deci probabil că nu va fi nevoie să adăugaţi sare.
Aşezaţi midiile şi sucul lor în boluri calde, mari, şi presăraţi pe deasupra pătrunjel tocat. Serviţi-le imediat şi nu uitaţi să oferiţi boluri pentru cochiliile goale.
Midii marinate
Pofta buna!