Retete internationale: Nasi Goreng

Printeaza

Nasi Goreng din: orez, sare, file de porc, usturoi, sos de soia, creveti, ardei grasi, ceapa, ceapa verde, ulei, piper, curry, oua, unt si arahide prajite.

Ingrediente:Nasi_Goreng

  • 250 g orez
  • sare
  • 400 g file de porc
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri sos de soia
  • 300 g creveti
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • 1-2 lingurite curry
  • 4 oua
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri arahide prajite si tocate

 

Mod de preparare:

Se fierbe orezul în apă cu sare şi se scurge. Se taie carnea felii şi se toacă usturoiul. Acesta se amestecă împreună cu 3 linguri de sos de soia şi cu carnea. Se dă la frigider cea 30 min. Se şterg creveţii. Se pregătesc legumele. Se taie ardeiul gras şi ceapa fâşii, ceapa verde se taie rondele.

Se scurge carnea şi se păstrează marinată. Se prăjeşte carnea în ulei cea 2-3 min. Se scoate. Se prăjesc creveţii cea 2 min. Se scot şi se călesc ore­zul, ceapa şi ardeiul gras. Se adaugă carnea şi creveţii şi se condimentează cu marinată, piper şi curry.

Se prăjesc ouăle în unt şi se condimentează cu sare şl piper. Se serveşte orezul cu ouă ochiuri şl arahide. Se ornează cu rondele de ceapă verde.

Nasi Goreng

Nasi_Goreng

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.