Retete internationale: Nasi Goreng
PrinteazaNasi Goreng din: orez, sare, file de porc, usturoi, sos de soia, creveti, ardei grasi, ceapa, ceapa verde, ulei, piper, curry, oua, unt si arahide prajite.
- 250 g orez
- sare
- 400 g file de porc
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri sos de soia
- 300 g creveti
- 2 ardei grasi rosii
- 1 ceapa
- 2 fire ceapa verde
- 2 linguri ulei
- piper
- 1-2 lingurite curry
- 4 oua
- 2 linguri unt
- 2 linguri arahide prajite si tocate
Mod de preparare:
Se fierbe orezul în apă cu sare şi se scurge. Se taie carnea felii şi se toacă usturoiul. Acesta se amestecă împreună cu 3 linguri de sos de soia şi cu carnea. Se dă la frigider cea 30 min. Se şterg creveţii. Se pregătesc legumele. Se taie ardeiul gras şi ceapa fâşii, ceapa verde se taie rondele.
Se scurge carnea şi se păstrează marinată. Se prăjeşte carnea în ulei cea 2-3 min. Se scoate. Se prăjesc creveţii cea 2 min. Se scot şi se călesc orezul, ceapa şi ardeiul gras. Se adaugă carnea şi creveţii şi se condimentează cu marinată, piper şi curry.
Se prăjesc ouăle în unt şi se condimentează cu sare şl piper. Se serveşte orezul cu ouă ochiuri şl arahide. Se ornează cu rondele de ceapă verde.
Nasi Goreng
Pofta buna!