Retete internationale: Pad Thai
PrinteazaRetete internationale: Pad Thai din: ardei gras, morcovi, dovlecei, frunze de busuioc, ceapa verde, patrunjel, caju, paprika, piper cayenne, sare marina, usturoi, zeama de limeta, nuca de cocos, apa, unt de migdale, sirop de agave.
Ingrediente:
- un ardei gras cubulete
- 2 morcovi dati pe razatoare
- 6 dovlecei
- o mana de frunze de busuioc
- cateva fire de ceapa verde tocate
- cateva fire de patrunjel tocat
- o mana de caju zdrobit
- 2 lingurita paprika
- piper cayenne si sare marina dupa gust
- un catel de usturoi
- zeama unei limete
- carnea unei nuci de cocos
- un pahar de apa
- o lingurita de unt de migdale
- o lingura de sirop de agave
Mod de preparare:
Transformaţi dovleceii în paste, folosind aparatul special. Dacă nu aveţi aşa ceva, tăiati-i felii subţiri şi apoi fâşi- ute.
Lăsati-i într-o sită, la scurs. In blender sau robotul de bucătărie, amestecaţi paprika, căţelul de usturoi, zeama limetei, “carnea” nucii de cocos, apa, untul de migdale şi siropul de agave până obţineţi un sos.
Turnaţi restul ingredientelor într-un bol, adăugaţi dovleceii şi turnaţi sosul.
Potriviţi de sare şi piper şi garnisiţi cu caju zdrobit.
Retete internationale: Pad Thai
Pofta buna!