Retete internationale: Paella de marisco

Printeaza

Paella de marisco din: ceapa, usturoi, ulei de masline, kaizer afumat, ardei gras, supa de pasare, praf de sofran, orez, mazare, fructe de mare, creveti, patrunjel.

 

Ingrediente:Paella_de_marisco

  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 120 g kaizer afumat
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 l supa de pasare
  • 1 praf de sofran
  • 300 g orez
  • 200 g mazare congelata
  • 300 g amestec de fructe de mare congelate
  • 8 creveti mari nedecorticati
  • patrunjel

 

 

Mod de preparare:

Se toacă usturoiul şi ceapa şi se călesc în ulei de măsline încins. Se taie cuburi kaizerul şi se adaugă în tigaie; se prăjeşte puţin.

Se taie în două ardeiul gras şi se curăţă de cotoare şi de pieliţele albe; se taie fâşii pulpa şi se prăjeşte în tigaie cu restul de ingrediente cca 4 min.

Se încălzeşte supa şi se adaugă 1 praf de şofran. Se adaugă apoi orezul în tigaie şi se căleşte până devine translucid.

După un timp se toarnă supa de pui caldă şi se lasă să fiarbă totul la foc moale cca 20 min.

In final se adaugă mazăre, fructe de mare şi creveţi şi se acoperă vasul; se lasă să fiar­bă cca 10 min.

Paella se serveşte cu pătrun­jel tocat şi felii de lămâie.

 

Paella de marisco

Paella_de_marisco

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Paella cu Fructe de Mare – O Aventură Culinara Delicioasă

Paella cu Fructe de Mare – O Aventură Culinara Delicioasă din: orez cu bob lung, creveti, midii, inele de calamari, ceapa, usturoi, rosii, mazare verde, ardei gras, ulei de masline, condimente, sare, piper, supa, frunze de patrunjel, lamaie. Paella cu Fructe de Mare este un fel de mâncare emblematic al bucătăriei spaniole, celebrat pentru aromele […]

 

retete

Paella: Istorie si Evolutie – Ghid Complet

Paella: Istorie si Evolutie – Ghid Complet. Paella este un fel de mâncare spaniolă originară din Valencia, cunoscută pentru combinația sa vibrantă de orez, carne (de obicei iepure, pui sau rață), fructe de mare și legume, cu condimentul distinctiv – șofranul. Numele “paella” derivă din cuvântul latin “patella”, care înseamnă “tigaie” și se referă la […]

Paella cu scoici si sofran

Paella cu scoici si sofran

Paella cu scoici si sofran din: ardei, dovlecel, ceapa, usturoi, scoici, biban, ulei, rosii, creveti, sofran, orez, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 dovlecel 2 cepe 4 catei de usturoi 500 g scoici 1 l supa de peste 4 linguri ulei de masline 1 conserva rosii decojite 400 g orez de rizoto 400 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.