Retete internationale: Penne all’arrabbiata

Printeaza

Penne all'arrabbiataAroma acestui sos gros, care se amestecă cu nişte penne de formă tubulară, nu este deloc uşoară sau delicată. Cuvântul arrabbiata înseamnă în italiană „mânios”, sugerând perfect iuţeala ingredientelor folosite în prepararea mâncării.

Iniţial, penne all’arrabbiata era o mâncare romană, dar astăzi pe tot cuprinsul Italiei există o mulţime de reţete diferite pentru prepararea sosului. Toate sosurile se fac din ulei de măsline extravirgin, usturoi, roşii lunguieţe, cărnoase (fie proaspete, fie din conservă), ardei iuţi roşii şi – cum altfel? – busuioc.

Dacă doriţi să obţineţi un sos mai fin pentru penne all’arrabbiata, aşa cum se prepară în restaurantele italieneşti mai elegante, el trebuie trecut printr-o sită măruntă, apoi amestecat cu pastele, peste care se presară nişte brânză pecorino rasă.

La ţară se face un sos mai consistent, nu atât de fin, în care se pune şi carne de pui prăjită sau cârnaţi, precum şi nişte bucăţi mai mari de ardei, câteva ciuperci, ceapă sau alte legume, la alegere.

Indiferent cum preparaţi sosul, nu uitaţi sâ puneţi la îndemână şi o carafă cu apă, pentru a stinge iuţeala sosului.

Penne_all_arrabbiata_07

Penne all’arrabbiata

Penne all'arrabbiata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.