Pui tandoori cu boia din: pui, iaurt, boia, garam masala, chili, chimen, ulei, sare. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg, tăiat în 10 bucăţi 125 ml iaurt simplu 1 linguriţă garam maşala 2 linguri boia de ardei 1 linguriţă praf de chilii 1 linguriţă chimen indian măcinat 2 linguriţe suc de lămâie 2 linguriţe ulei […]
Retete internationale: Pui tandoori
PrinteazaPui tandoori cu: iaurt, ardei iute, coriandru, chimion, pasta de usturoi, ghimbir, mustar, lamaie, unt, sare.
Ingrediente:
- 500 g pulpe de pui
- 200 ml iaurt
- câte o lingură de ardei iute pudră
- coriandru
- chimion
- pastă de usturoi şi de ghimbir
- câte o jumătate de lingură cu muştar şi garam maşala
- o lămâie
- unt topit
- sare
Mod de preparare:
Intr-un vas se omogenizează iaurtul, o lingură cu unt topit şi una cu zeamă de lămâie, împreună cu toate condimentele.
In această compoziţie se marinează pulpele de pui timp de 4-5 ore.
Pulpele se frig pe grătar, având grijă să se ungă cu puţin unt topit.
Când sunt gata se aşază pe un grătar şi se decorează cu inele de ceapă şi feli de lămâie (sau coajă de lămâie).
Pofta buna!
poate iti place si:
Frigarui de pui tandoori
Frigarui de pui tandoori din: pulpe de pui, iaurt, tandoori, suc de lamaie, salata, cartofi. Ingrediente: 100 ml iaurt grecesc 40 ml pastă tandoori 15 ml suc de lămâie 4-6 pulpe de pui sau 3 piepţi de pui salată verde şi roşioare cartofi raşi, prăjiţi, pentru a servi Mod de preparare: Mixează iaurtul cu […]
Pofta buna!