Retete internationale: Saltimbocca alla romana

Printeaza

Saltimbocca alla romana din: snitele de vitel, sare, piper, sunca cruda, salvie, ulei, zeama de carne, vin, lamaie, smantana.

Ingrediente:Saltimbocca alla romana

  • 8 şniţele mici de viţel
  • sare
  • piper
  • 8 felii mici de şuncă crudă
  • 8 frunze proaspete de salvie
  • 2 linguri de ulei
  • 100 ml zeamă de carne
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de smântână dulce

 

Mod de preparare:

Se bat uşor şniţelele şi se condimentează. Apoi se aşează pe fiecare şniţel o felie de şuncă şi o frunză de salvie, după care şniţelele se pliază şi se fixează cu un beţigaş de lemn.

Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se prăjesc apoi şniţelele pe fiecare parte câte 4 minute. La final, şniţelele se scot din tigaie şi se păstrează ta cald.

Peste uleiul în care s-au prăjit şniţelele se toarnă zeama de carne şi vinul, după care amestecul se dă în clocot. Se asezonează cu zeamă de lămâie, smântână şi piper, după gust. Saltimbocca se serveşte împreună cu sosul şi cu garnitură de paste.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.