Retete internationale: Saltimbocca alla romana
PrinteazaSaltimbocca alla romana din: snitele de vitel, sare, piper, sunca cruda, salvie, ulei, zeama de carne, vin, lamaie, smantana.
- 8 şniţele mici de viţel
- sare
- piper
- 8 felii mici de şuncă crudă
- 8 frunze proaspete de salvie
- 2 linguri de ulei
- 100 ml zeamă de carne
- 100 ml vin alb
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 2 linguri de smântână dulce
Mod de preparare:
Se bat uşor şniţelele şi se condimentează. Apoi se aşează pe fiecare şniţel o felie de şuncă şi o frunză de salvie, după care şniţelele se pliază şi se fixează cu un beţigaş de lemn.
Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se prăjesc apoi şniţelele pe fiecare parte câte 4 minute. La final, şniţelele se scot din tigaie şi se păstrează ta cald.
Peste uleiul în care s-au prăjit şniţelele se toarnă zeama de carne şi vinul, după care amestecul se dă în clocot. Se asezonează cu zeamă de lămâie, smântână şi piper, după gust. Saltimbocca se serveşte împreună cu sosul şi cu garnitură de paste.
Pofta buna!