Retete internationale: Supă-cremă de ciuperci

Printeaza

Retete internationale: Supă-cremă de ciuperci: Ciupercile si smantana merg impreuna foarte bine. Atunci când se întâlnesc într-o supă, smântână îndulceşte perfect aroma de carne a ciupercilor.

In zilele noastre, denumirea supă-cremă de ciuperci se foloseşte pentru o gamă largă de supe concentrate, care se pot folosi ca bază pentru o mulţime de alte reţete, de la rulada de carne la musacaua cu ton.

Adevărata supă-cremă de ciuperci îşi are originea în bucătăria clasică franţuzească. Ea se făcea în mod tradiţional din veloute, o supă uşoară din carne de pui, care se îngroşa cu un amestec de făină şi unt. Apoi supa era dreasâ cu gălbenuşuri bătute cu smântână.

Astăzi bucătarii prepară o variantă mult simplificată a supei de ciuperci; nu se mai foloseşte veloute, această zeamă puţin cam prea consistentă a fost înlocuită cu un piure simplu de ciuperci, în care la sfârşit se pune puţină smântână.

Ciupercile se împacă bine cu vinul: puţin vin de Xerex sau madera sau chiar puţin coniac adăugat la sfârşit conferă supei un caracter mai puternic.

Citeste si:

 

Câteva fire de arpagic tocat şi câteva ciuperci călite în unt presărate deasupra pot transforma supa într-un mod elegant de a începe o masă.

 

Retete internationale: Supă-cremă de ciuperci

Supă-cremă de ciuperci

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Supa crema de ciuperci cu ceapa

Supa crema de ciuperci cu ceapa din: ciuperci, unt, ceapa, faina, lapte, smantana, patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 3 linguri unt o ceapă 2 linguri făină 250 ml supă de legume sau apă 500 ml lapte 2 linguri smântână o legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: In oala de fiert se topeşte […]

Supa crema de ciuperci cu smantana vegetala

Supa crema de ciuperci cu smantana vegetala din: ciuperci, cartof, ceapa, telina, patrunjel, smantana vegetala, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon 1 cartof 1 ceapă mică 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 200 ml smântână vegetală sare   Mod de preparare: Pune ingredientele, mai puţin ciupercile, la fiert în doi litri de apă cu adaos […]

Reteta zilei: Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci din: unt, ceapa, ciuperci, faina, supa de legume, lapte, sare, piper. Poate te intereseaza si: Supa crema de ciuperci cu rozmarin Supa crema de ciuperci cu praz Supa-crema de ciuperci si smantana   Ingrediente:  3 linguri de unt nesărat 1/4 cana ceapa tocata 1/2 cana de ciuperci tocate 2 1/2 linguri […]

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Buna seara ,
    Va rog sa imi spuneti ,daca incalc politica site-ului dvs ,daca preiau 1-2 fotografii (uneori ) dar atasez link-ul de unde provine fotografia pe care am preluat-o fara sa mi-o atribuit mie sau blogului meu.

    Va multumesc mult

    Aprecierile pentru site-ul dvs ,nu au legatura cu aprobarea legata de fotografii,oricum chiar daca nu sunteti de acord ,tot va apreciez munca si site-ul.

    Cu stima
    O seara buna
    Liliana Dumitru
    Retete la mama

    retetelamama.blogspot.ro

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.