Retete internationale: Supa de mazare cu menta
PrinteazaAprroape toate supele de mazăre se prepară din mazăre uscată. Insă la sfârşitul primăverii, tot mai mulţi îşi amintesc de mazărea verde proroaspătă, din care se poate face o supă fină, de culoarea smaraldului, aromată cu frunze de mentă.
Transformarea zaharurilor naturale din mazăre în amidon începe din momentul în care mazarea este culeasă de pe vrej; aşadar, unul din intre secretele pentru reuşita acestei supe constă în a folosi mazăre proaspăt culeasă.
Pentru a prepara supa, fierbeţi mai întâi boaoabele de mazăre într-o zeamă de legume, pe care o obţineţi fierbând în apă păstăile de mazăre. Boabele fierte se pasează într-un blender şi se asezonează cu sare şi piper alb. Frunzele de mentă, tăiate în fâşiuţe subţiri, se se adaugă direct în farfurie.
Una dintre caracteristicile principale ale supei de le mazăre este faptul ca ea se poate servi atât fierierbinte, de pildă într-o seară mai răcoroasă de le iunie, cât şi rece, de la frigider, într-o zi canicularâ de iulie. Ingredientele care se pun în ei ea sant foarte diverse, variind de la câteva fire de germeni de mazăre şi până la garnituri cu adevărat elegante, precum bucăţele de homar, caviar sau ulei de trufe.
Supa de mazare cu menta
Pofta buna!