Retete internationale: Supa Gazpacho

Printeaza

Supa Gazpacho

Gazpacho este cel mai frumos cadou pe care bucătăria spaniolă l-a făcut lumii. Cum începe vara, în meniurile restaurantelor din întreaga lume încep sa apară diferite variante ale acestei supe reci, specifice Andaluziei.

Poate te intereseaza si Crema de rosii cu smantana

Istoria supei gazpacho este ancestrală. In perioada preromană, păstorii preparau o supă asemănătoare, folosind pâine, usturoi, ulei de măsline, oţet şi apă.

In secolul XV, când din Lumea Nouă au ajuns în Europa roşiile şi ardeii, ţăranii din Andaluzia au început să pună şi aceste legume în gazpacho. Noul fel de mâncare constituia o masă uşoară, dar îndestulătoare pentru cei care lucrau la câmp în timpul verii.

Poate te intereseaza si Supă de roşii cu ardei si busuioc

Supa gazpacho modernă are la bază un piure, care se face cu ajutorul blenderului din roşii, castraveţi şi ardei. Aroma specifică provine de la usturoi, iar uleiul de măsline asigură grăsimile necesare, în timp ce oţetul din vin roşu o face mai răcoroasă.

Pentru îngroşare se foloseşte în mod tradiţional pâine veche, care contribuie şi la obţinerea superbei nuanţe roz-coral a supei, în afara Spaniei, se foloseşte rareori pâinea pentru a prepara gazpacho.

Supa se poate servi cu crutoane, cu legume tăiate cubuleţe sau simplă, într-un pahar înalt, cu un pai.

Supa_Gazpacho_15

Supa Gazpacho

Supa Gazpacho

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.