Retete internationale: Supa Gazpacho
PrinteazaGazpacho este cel mai frumos cadou pe care bucătăria spaniolă l-a făcut lumii. Cum începe vara, în meniurile restaurantelor din întreaga lume încep sa apară diferite variante ale acestei supe reci, specifice Andaluziei.
Poate te intereseaza si Crema de rosii cu smantana
Istoria supei gazpacho este ancestrală. In perioada preromană, păstorii preparau o supă asemănătoare, folosind pâine, usturoi, ulei de măsline, oţet şi apă.
In secolul XV, când din Lumea Nouă au ajuns în Europa roşiile şi ardeii, ţăranii din Andaluzia au început să pună şi aceste legume în gazpacho. Noul fel de mâncare constituia o masă uşoară, dar îndestulătoare pentru cei care lucrau la câmp în timpul verii.
Poate te intereseaza si Supă de roşii cu ardei si busuioc
Supa gazpacho modernă are la bază un piure, care se face cu ajutorul blenderului din roşii, castraveţi şi ardei. Aroma specifică provine de la usturoi, iar uleiul de măsline asigură grăsimile necesare, în timp ce oţetul din vin roşu o face mai răcoroasă.
Pentru îngroşare se foloseşte în mod tradiţional pâine veche, care contribuie şi la obţinerea superbei nuanţe roz-coral a supei, în afara Spaniei, se foloseşte rareori pâinea pentru a prepara gazpacho.
Supa se poate servi cu crutoane, cu legume tăiate cubuleţe sau simplă, într-un pahar înalt, cu un pai.
Supa Gazpacho
Pofta buna!