Retete internationale: Supă de linte

Printeaza

Supă de linte

Când vine vorba de supe, lintea are un avantaj net faţă de toate celelalte leguminoase: ea nu trebuie înmuiată în prealabil. Modesta supă de linte are o aromă foarte plăcută şi reprezintă o sursă importantă de proteine. De altfel, lintea este unul dintre cele mai apreciate ingrediente pentru supă din întreaga lume.

Supa este deosebit de apreciată în lumea musulmană, unde se consumă adeseori seara, după o zi de Ramadan. In Turcia, lintea neagră se fierbe cu boabe de grâu, formand alaca corba, o supă saţioasă, parfumată cu tarhon uscat.

Şi lintea roşie, fără pieliţe se foloseşte foarte des in supe şi din ea se obţine un fel de piure gros.

In Liban se prepară makhlouta, o supă rustică făcută din linte roşie şi orez, cu chimen indian şi coriandru; se serveşte cu bucăţele lipie prăjită.

Când într-un bistrou franţuzesc supa de linte este soupe du jour, în ea se va găsi cu siguranţă mult praz, morcovi, costiţă afumată, cârnaţi afumaţi şi foarte apreciata linte verde Puy. Puţin praf de cuişoare accentuează aroma combinaţiei de porc cu linte.

Supa_de_linte_04

Supă de linte

 

Supă de linte

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Si daca-ti spun ca nu-mi place supa de linte, ce-mi faci?

  2. Nu mi place supa asta deloc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.