Retete israeliene: caved scazut
PrinteazaRetete israeliene: caved scazut din: ficatei de pui, ceapa, castraveti, oua, ulei, sare, piper, boia.
- 600 g ficăţei de pui
- 200 g ceapă
- 100 g castraveţi muraţi
- 5 ouă
- 30 ml ulei
- sare
- piper măcinat
- boia dulce
Mod de preparare:
Fierbi ouăle tari, le cureţi de coajă şi le feliezi. Speli ficăţeii şi îi scurgi bine de apă, apoi o treime din aceştia îi pui într-o tavă, presari sare, piper şi boia, adaugi puţină apă şi îi coci în cuptor, circa 10 minute, la 180 de grade Celsius.
Cureţi ceapa, o tar julien, după care o pui la călit într-o tigaie cu ulei. Adaugi şi ceilalţi ficăţei, iar când s-au călit, pui feliile de ouă, oprind câteva pentru ornat.
Compoziţia de ceapă, ficat şi ouă o treci prin maşina de tocat sau o zdrobeşti, apoi o condimentezi şi amesteci bine.
Pui compoziţia în diferite forme şi ornezi cu felii de ouă, castraveţi muraţi şi ficăţeii copţi.
Retete israeliene: caved scazut
Pofta buna!
Nu am mai auzit de o reteta de genul asta