Retete italienesti: Biscotti
PrinteazaBiscotti sunt biscuiţi italieneşti copţi de două ori. Iniţial, în vremurile de restrişte, când pâinea era un aliment preţios, ea era tăiată în felii şi uscată în cuptor, la foc scăzut, pentru a preveni apariţia mucegaiului.
Astăzi, biscotti sunt nişte biscuiţi dulci sau săraţi. Aluatul poate fi dospit cu drojdie sau preparat din pan di spogna, un amestec uşor de chec.
Biscotti se aromatizează în sudul Italiei cu seminţe de anason sau lichior de anason, iar în nord cu migdale. Există şi biscotti cu ciocolată.
Biscotti sunt copţi şi tăiaţi în felii lungi, cât sunt calzi, apoi copţi din nou la temperatură scăzută, până devin crocanţi şi aurii. La final, pot fi pudraţi cu zahăr pudră sau acoperiţi cu o glazură sfărâmicioasă.
Biscotti se servesc în Italia la micul dejun, înmuiaţi în cafea.