Retete italienesti: fritatta
PrinteazaRetete italienesti: fritatta din: ulei, oua, apa, verdeata, sare, piper, legume, carne, fructe de mare sau paste, parmezan.
- 2 linguri ulei
- 4 ouă
- 70 ml apă
- 4 linguri verdeaţă tocată asortată
- sare
- piper
- legume
- carne
- fructe de mare sau paste
- 2 linguri parmezan
Mod de preparare:
Se bat 4 ouă cu 70 ml apă, 4 linguri verdeaţă tocată asortată, sare şi piper. Se încing 2 linguri ulei şi se adaugă o cană cubuleţe de legume, carne, fructe de mare sau paste fierte; se încălzesc, amestecând, şi se toarnă compoziţia de ouă.
Când se coace pe f|nd, se ridică uşor omleta cu spatula, ca să curgă compoziţia moale de sus şi să se coacă. Se presară 2 linguri parmezan ras, se acoperă tigaia şi se mai coace câteva minute.
Pofta buna!