Retete de 1 Mai: Frigarui picante de pui
PrinteazaO reteta de frigarui picante de pui din: piept de pui, sare grunjoasa, piper, usturoi, boia iute, unt, boia dulce, zahar tos, pasta de paprika, sos de soia, otet balsamic, ardei, dovlecei, lamaie si patrunjel.
- 600 g piept de pui
- sare grunjoasa
- piper macinat
- 3-4 catei de usturoi
- boia iute
- 50 g unt
- boia dulce
- o lingura zahar tos
- o lingura pasta de paprika
- 2 lingurite sos de soia
- 2-3 lingurite otet balsamic
- 3 ardei
- 2 dovlecei
- o lamaie
- patrunjel
Mod de preparare:
Se taie puiul cubuleţe şi se condimentează cu sare, piper, boia, paprika, usturoi pisat, sos de soia, otet balsamic şi unt topit.
Se amestecă bine şi se lasă aproximativ o oră la rece.
Se curăţă dovleceii, se spală şi se taie rondele. Ardeii se spală şi se feliază. Se pun apoi la călit puţin în ulei încins.
Se înfig bucăţelele de carne pe beţele de frigărui şi se aşază pe grătarul încins şi uns cu ceapă roşie.
Frigăruile rumenite şi aromate se servesc cu legumele şi se ornează cu felii de lămâie şi pătrunjel tocat fin.
Frigarui picante de pui
Pofta buna!