Retete minunate de dulceturi ideale pentru iarna

Printeaza

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.

Dulceata

 

Gem de dovlecel cu banane

DulceataGem de dovlecel cu banane din: dovlecel, banane, suc de nanas, zahar, lamai, zahar vanilat, rom. Ingrediente: 500 g dovlecel 500 g banane 750 ml suc natural de ananas 1 kg zahar 2 lamai zahar vanilat 20 ml rom   Mod de preparare: Razi dovlecelul, presari peste el zaharul, torni sucul de ananas si lasi…Read more »

Gem de struguri cu dovleac

DulceataGem de struguri cu dovleac din: must de struguri albi, dovleac, miez de nuca, zahar, frunze de indrusaim. Ingrediente: 1 l must de struguri albi 1 dovleac mic sau o felie de dovleac mai mare 1 mana de miez de nuca 500 g zahar 1 legatura de frunze de indrusaim   Mod de preparare: Cureţi…Read more »

Gem delicios, de piersici sau nectarine

Dulceata_3Gem delicios, de piersici sau nectarine din: piersici, zahar, esenta de migdale, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 kg piersici (nectarine) 1 kg zahar 1 fiola esenta de migdale 30 ml zeama de lamaie   Mod de preparare: Fructelor decojite le scoţi sâmburii şi le tai în 3-4 bucăţi, iar peste ele adaugi alternativ zahărul. Le…Read more »

Dulceaţă din coajă de pepene cu lămâie

Dulceata_2Dulceaţă din coajă de pepene cu lămâie din: coaja de pepene, zahar, otet, coaja de lamaie, zeama de lamaie, baton de vanilie. Ingrediente: coaja de la 1 pepene de 5-6 kg 1 kg zahar 300 ml otet coaja si zeama de la 1 lamaie 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Indepărtezi coaja verde,…Read more »

Dulceaţă de merisoare cu ananas

DulceataDulceaţă de merisoare cu ananas din: ananas, merisoare, apa, zahar. Ingrediente: 600 g ananas cubulete mici 400 g merisoare 250 ml apa 500 g zahar   Mod de preparare: Cureţi ananasul de coajă, îl tai cubuleţe, după care îl cântăreşti. Ai nevoie de 600 g. Merişoarele le cureţi de codiţe şi moţ. Faci un sirop…Read more »

Dulceaţă de mure cu lamaie

Dulceata_de_mure_cu_lamaieDulceaţă de mure cu lamaie din: mure, zahar, lamaie, zahar vanilat, vin rosu. Ingrediente: 1 kg mure 1 kg zahar 1 lamaie 3 plicuri zahar vanilat 50 ml vin rosu       Mod de preparare: Alegi mure cât mai proaspete şi mai întregi şi le treci pe sub jet de apă rece, apoi le…Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.