Retete pentru imunitate (10 retete pentru imunitate)

Printeaza

Retete pentru imunitate (10 retete pentru imunitate) – Primăvara este anotimpul virozelor de tot felul. Vrei să le ţii departe? Fă o cură cu reţetele propuse de noi şi vei avea un sistem imunitar puternic!

Retete pentru imunitate (10 retete pentru imunitate):

Miere cu lămâie

Ambele sunt remedii excepţionale de întărire a imunităţii. Mierea conţi­ne o mulţime de elemente esenţiale organismului pentru a se proteja de microbi, vitamine şi minerale cu pro­prietăţi antiseptice. De cealaltă par­te, lămâia este bogată în vitamina C, considerată unul dintre cei mai buni prieteni ai organismului.

Ingrediente:

  • 2 lamai
  • 4 linguri miere

Mod de preparare:

Curăţă lămâia de coajă, îndepărtează pieliţa albă, tai-oîn bucăţi şi amestecă pulpa obţinută cu mierea. Pune totul într-un borcan cu capac şi păstrează-l la frigider, la câte o linguriţă în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun. Cura durează zece zile.

Pudra din seminte de in

Sunt foarte bogate în omega 3 şi minerale precum potasiu şi calciu. In plus, seminţele de in sunt foarte bune pentru tratarea constipaţiei. Astfel, toxinele care sensibi- sistemul imuni¬tar sunt mult mai -repede eliminate din organism.

Ingrediente:

  • 2 linguri cu seminte de in
  • 2 linguri cu seminte de dovleac

Mod de preparare:

Macină seminţele mărunt. Pune câte o lingură din pudra obţinută peste sa¬late, alături de un dressingdin ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

Infuzie de cimbru

Aceasta planta are proprietati antibacteriere, antimicotice si antivirale. Consumata dupa o masa grea, grabeste digestie, previne balonarea si calmeaza colicile abdominale.

Ingrediente:

  • 1 lingura cu cimbru uscat
  • 1 cana cu apa

Mod de preparare:

Lasa planta la infuzat in apa clocotita. Dupa ce se raceste, strecoara infuzia si bea-o indulcita cu miere.

Gargara cu solutie salina

Studiile arată că acest procedeu ne pune la adăpost de infecţiile respiratorii. Motivul? Apa sărată curăţă căile respiratorii superioare, elimină mucozităţile care găzduiesc bacteria şi distrug virusurile înainte ca ele să se cuibărească în celule.

Ingrediente:

  • 1 lingura cu sare de mare
  • 1 cana cu apa

Mod de preparare:

Incalzeste apa si dizolva sarea in ea. Fa gargara in trei prize a cate zece secunde, de doua ori pe zi.

Cocktail de vitamine

în ceea ce priveşte mierea şi lămâia, am stabilit deja că sunt aliaţii imunităţii. Ghimbirul, unul dintre ingredientele acestui cocteil, este un minunat antioxidant, cu proprietăţi antivirale şi antibac­teriene. Scorţişoara, la rândul ei, este unul dintre cele mai sănătoase condimente, cu rol de întărire a sistemului imunitar.

Ingrediente:

  • 1 cana cu apa
  • 1 lingura cu miere
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita cu radacina de ghimbir
  • 1 varf cutit cu scortisoara

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele si bea apoi tot preparatul. Este un foarte bun energizant.

Suc de patrunjel

Este un antioxidatfoarte bogat în vitamina C. Ca orice legumă cu frunze de culoare , verde-închis, pătrunjelui conţine cantităţi importante de fier, necesar pentru producerea globulelor roşii si prevenirea anemiei.

Ingrediente:

  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare:

Spală frunzele şi pasează-le în blender împreună cu o cană cu apă. Bea în fiecare zi, timp de o săptămână, câte o cană cu suc proaspăt de pătrunjel.

Miere cu propolis

Propolisul este numit antibiotic natural, ie găseşte la magazine sub formă de tinctură sau pudră.

Ingrediente:

  • 100 ml miere de salcâm
  • 30 g propolis măcinat

Mod de preparare:

Amesteca cele doua produse si ia cate o lingurita in fiecare zi, vreme de cel putin zece zile.

Pastă de usturoi cu roşii

Cunoscut pentru proprietăţile sale antimicrobiene, usturoiul este unul dintre cei mai puternici prieteni ai imunităţii. El creşte în mod natural numărul de celule albe, responsabile cu lupta împotriva microbilor. Nu în ultimul rând, roşiile sunt bogate în licopen, un foarte bun stimulator al imunităţii.

Ingrediente:

  • 4 căţei de usturoi
  • 2 roşii coapte
  • 2 frunze de busuioc

Mod de preparare:

Indepărtează coaja roşiilor şi dă-le pe râzătoare, apoi amestecă-le cu usturoiul pisat şi frunzele de busuioc tocate. Pasta obţinută poate fi consumată cu pâine prăjită.

Suc de sfecla rosie

Prea puţin apreciată pentru cât este de valoroasă, sfecla-roşie este o adevărată minunăţie a naturii. Nu doar că protejează organismul împotriva multor afecţiuni de sezon, dar tratează bolile gastrointestinale, restabileşte tranzitul intestinal normal şi elimină toxinele din organism.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Curata sfecla, tai-o cuburi si pune-o in storcatorul de fructe impreuna cu morcovul si marul. Este un preparat exceptional, care poate fi consumat mai ales la micul dejun.

Infuzie de echinacea si frunze de masline.

Echinacea este un minunat stimulent imunitar care, în combinaţie cu frunzele de măslin, luptă împotriva bolilor.

Ingrediente:

  • 2 linguri cu pulbere de echinacea
  • 1 linguriţă cu pulbere de frunze de măslin
  • 2 căni cu apă

Lasă echinacea la macerat câteva ore în apă rece. Strecoară apoi preparatul şi amestecă-l cu o ceşcuţă de apă fierbinte în care ai infuzat frunzele de măslin. Consumă preparatul de-a lungul unei zile, îndulcit cu puţină miere.

 

 

Savurati!

 

 

 

Incoming search terms:

  • lamaie cu miere pentru imunitate
  • miere cu lamaie pentru imunitate

2 comentarii

  1. Si creste imunitatea?

  2. Sau ti-o intareste, cert este ca unele retete sunt bune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.