Retete cu pere dulci si zemoase disponibile toamna
PrinteazaPentru ca stim ca iubiti toamna, v-am pregatit retete apetisante cu fructele dumneavoastra preferate pe care le gasiti din belsug in acest sezon si care va fac ziua mai frumoasa.
Pere cu sos de ciocolată
O reteta de pere cu sos de ciocolata din: pere, ciocolata, inghetata de vanilie si alune de padure. Ingrediente: 2 conserve de pere a cate aproximativ 400 g fiecare 100 g ciocolata, rupta in bucati mici 8 cupe inghetata de vanilie 2 linguri alune de padure, tocate Mod de preparare: Se scurg perele deasupra…Read more »
Minişarlote cu pere
O reteta delicioasa de minisarlote cu pere din: foi de gelatina, pere, frisca, zahar si piscoturi. Ingrediente: 6 foi gelatina 8 jumatati de pere inabusite (proaspete sau din conserva) 200 ml frisca 40 g zahar circa 28 piscoturi Mod de preparare: Se înmoaie gelatina. Se taie cuburi perele şi se pasează jumătate din cantitate. Intr-o…Read more »
Supă rece de praz, pere şi cartofi
O reteta delicioasa de supa rece de praz, pere si cartofi din: ulei de masline, praz, cartofi, pere, bobite de sofran, sare, piper, fire de chives si iaurt degresat. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 225 g praz, tocat fin 125 g cartofi, tăiaţi cubuleţe 2 pere de desert, descojite, fără sâmburi, tăiate cubuleţe 10-12…Read more »
Tiramisu cu pere
Ingrediente : 250 g mascarpone 250 ml frişca 1/2-1 linguriţă piraf de scorţişoară 2 linguri zahăr pudră 2 pachete zahăr vanilinat 2 linguri rom 4 linguri suc de portocale 1 linguriţă coaja rasă de la 1 portocală 150 g turtă dulce 1 cutie pere (425i ml) Mod de preparare: Puneţi brânza mascarpone şi…Read more »
Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise
Ingrediente: 300 g aluat fraged 20 g făină 30 g zahăr scorţişoară (pudră) 8 pere 100 g lămîi şi portocale zaharisite (tăiate în bucăţele) 100 g stafide, 100 ml vin alb sec 25 ml ulei de nuci 40 g zahăr brun 100 g smîntînă Mod de preparare: Tapetează o formă de tartă cu diametrul…Read more »
Desert cu pişcoturi şi pere fierte în vin
Ingrediente: 200 g pişcoturi 1 kg pere 1 lingură scorţişoară 150 g zahăr 1 l vin roşu 20 de cuişoare Mod de preparare: Cureţi perele de coajă, înfigi câte 3-4 cuişoare în fiecare pară şi le pui să fiarbă în vinul roşu cu zahărul şi scorţişoara. După 7-8 minute dai fructele deoparte, pui…Read more »