Retete de pizza

Printeaza

Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri.

Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.

Aluatul este un element esențial al pizzei. El este preparat din făină, apă, drojdie și sare. Uneori se adaugă ulei de măsline sau alte ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bogat.

Există diferite stiluri de aluat, cum ar fi aluatul subțire și crocant sau aluatul pufos și moale.

Un ingredient clasic al pizzei este sosul de roșii, care este obținut prin gătirea roșiilor într-o combinație de ulei de măsline, usturoi, ceapă și condimente. Acest sos este întins pe aluatul de pizza înainte de adăugarea celorlalte ingrediente.

Retete de pizza

Cateva retete de pizza, pentru toate gusturile, usor de preparat si foarte gustoase:

Pizza subtire cu piept de pui

Pizza subtire cu piept de pui din: faina, drojdie, ulei, sare, suc de rosii, piept de pui, ardei, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină un cuti drojdie proaspătă 2 linguri ulei o linguriţă sare apă Pentru garnitură: 100 ml suc de roşii un piept de pui fript un ardei gras o ceapă roşie o […]

Pizza cu ardei, ceapa si masline

Pizza cu ardei, ceapa si masline din: drojdie uscata, apa calda, miere, faina, ulei de masline, sare, ardei, ceapa, masline, sos pizza, mozzarella. Ingrediente aluat: 1 pachet drojdie uscată 1 cană apă caldă 1 linguriță de miere 2 ½ cani faina ½ cesti plus 1 lingura ulei de măsline 2 lingurite de sare Ingrediente topping: […]

Pizza cu rucola si ciuperci

Pizza cu rucola si ciuperci din: suc de rosii, mozzarella, salam, ciuperci, ceapa, rucola. Ingrediente: blat de pizza suc de roşii 8 felii salam 4 felii mozzarella 1-2 ciuperci o ceapă roşie rucola   Mod de preparare: Blatul se asază în tava de copt şi se unge cu sucul de roşii. Se aşază alternativ felii […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.