Retete porc: sangerete
PrinteazaSangerete din: sange, cimbru, carne, orez, piper, sare, ienibahar, maghiran.
- sange
- 2-3 linguri sare
- 1 lingură cimbru
- plamani, splina, carne de porc
- 300 g orez
- sare
- piper
- ienibahar
- maghiran
Mod de preparare:
Când se taie porcul, se strânge sângele într-un lighean cu 2-3 linguri sare; cât timp curge sângele se tot amestecă, să nu se închege. Se curăţă intestinul gros până nu mai miroase.
La 6 l de sânge se adaugă 1 lingură cimbru pisat şi cernut, plămânii, inima, splina, o bucată de carne de la gât şi una de grăsime, toate fierte şi tocate, precum şi 2-3 cepe coapte şi tocate.
La urmă se adaugă 300 g orez fiert şi strecurat. Se frământă până nu se mai văd bucăţi de sânge închegat. Se adaugă sare, piper, ienibahar şi măghiran.
Se umplu intestinele. Se pune sângeretele să fiarbă încet, în apă clocotită. Se înţeapă fin cu acul: dacă nu mai curge sânge, se stinge focul.
Pofta buna!