Retete romanesti: Tocinei
PrinteazaTocinei din: cartofi, oua, unt, marar, sare, piper, bicarbonat alimentar.
- 1/2 kg cartofi
- 2 ouă
- 2 linguri de unt sau 1 pahar cu ulei
- 3 linguri cu mărar tocat
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriţă cu bicarbonat alimentar
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, treceţi pe răzătoarea mare şi strângeţi răzătura în sită. Spălaţi sub jet de apă rece, lăsaţi să se scurgă, apoi treceţi cartofii în castron.
Amestecaţi peste cartofi: 2 ouă crude, sare, mărar tocat, piper măcinat, 1 linguriţă cu bicarbonat alimentar.
Omogenizaţi amestecul.
Infierbântaţi grăsimea (de preferat să fie ulei) într-un tuci. Luaţi cu lingura din amestecul de cartofi şi prăjiţi tocineii pe ambele părţi până se rumenesc.
Scoateţi pe şerveţele şi lăsaţi să se răcorească 10 min.
Serviţi produsul cald, cu salată de sezon.
Pofta buna!