Retete de Sarbatoare: Carnati de casa cu rozmarin
PrinteazaO reteta gustoasa de Carnati de casa cu rozmarin din: carne de porc si vita, cimbru, rozmarin, sare, piper, cuisoare, ienibahar, usturoi, apa, ulei, mate, otet, bicarboant si malai.
- un kg carne de porc si de vita
- cimbru
- rozmarin uscat si proaspat
- sare
- piper negru maicnat
- cuisoare macinate
- ienibahar macinat
- 4-5 catei usturoi
- 2-3 linguri apa
- ulei pentru prajit
- 6-8 mate
- o lingurita otet
- o lingurita bicarbonat
- 500 g malai
- 1,5 l apa
Mod de preparare:
Se pregătesc pentru început condimentele. Se macină şi se amestecă corespunzător în cantităţi potrivite.
Carnea se toacă puţin mai fin decât la sarmale. Se adaugă condimentele, usturoiul şi bicarbonatul şi se frământă câteva minute
. Se adaugă linguri de apă şi se lasă la rece.
Se pregătesc matele. Se aşază pe ţeava de la maşina de tocat carne, se înţeapă cu un ac pentru a elimina golurile de aer şi se umplu cu carnea preparată.
Se leagă la capete şi se lasă câteva ore să se usuce. Se pun deasupra crenguţe de rozmarin pentru o aromă specială şi apoi se prăjesc cârnaţii.
Pentru mămăligă, se pune apa la fiert cu puţină sare, iar după ce dă în clocot se adaugă mălaiul în ploaie. Se fierbe amestecându-se continuu, să nu se lipească.
După ce s-a legat şi s-a fiert, se scoate pe un platou şi se serveşte alături de cârnaţi.
Carnati de casa cu rozmarin
Pofta buna!