Retete de Sarbatoare: Coaste de vitel in coniac
PrinteazaO reteta gustoasa de coaste de vitel in coniac din: coasta de vitel, coniac, ceapa, morcovi, foi de dafin, suc de rosii, ulei si sare.
- 600 g coastă de viţel
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1 foaie de dafin
- 1 ceşcuţă cu coniac
- 100 ml suc de roşii
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Taie coasta în bucăţi potrivite şi pu- ne-o la fiert în apă cu sare, o ceapă şi un morcov.
Adaugă apoi foaia de dafin şi lasă să fiarbă acoperit. Separat, căleşte restul de ceapă tăiată julien.
Adaugă bucăţile de coastă fierte bine şi un praf de sare. Lasă să se rumenească puţin, după care toarnă sucul de roşii şi bagă la cuptor.
După aproximativ 30 de minute, toarnă coniacul şi mai lasă cel puţin 20-30 de minute.
Serveşte fierbinte, cu sos din belşug, alături de salată de castraveţi.
Coaste de vitel in coniac
Pofta buna!