Retete de Sarbatoare: Cotlet de porc cu sos de merisoare
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlet de porc cu sos de merisoare din: cotlet de porc, coriandru, chimen, ulei de masline, ardei iute, pasta de rosii, usturoi, zahar, otet, vin, boabe de piper, portocala, ghimbir si merisoare.
- 1,5 kg cotlet de porc
- 1 lingurita de coriandru
- 1/2 lingurita de chimen
- ulei de masline
- 2 ardei iuti
- 2-3 linguri cu pasta de rosii
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri cu zahar
- 1 lingura cu otet
- 1 pahar cuu vin
- boabe de piper
pentru sos de merisoare:
- 1-1/2 cani cu zahar
- 1 portocale mica
- 1-2 lingurita cu ghimbir
- 3 cani cu merisoare
Mod de preparare:
Zdrobeşte chimenul şi boabele de coriandru, adaugă oţetul şi ulei până obţii o pastă.
Unge bucata de carne şi lasă la rece 1/2 oră. Curăţă şi zdrobeşte usturoiul, adaugă pasta de roşii, ardeii iuţi tocaţi mărunt, zahărul, două linguri cu apă şi pune pe foc mic timp de zece minute, până se îngroaşă puţin.
Unge bucata de cotlet şi cu această pastă, stropeşte cu apă şi vin alb sec, aruncă în tavă şi câteva boabe de piper şi dă la cuptorul încins 50-60 de minute.
Stropeşte din când în când carnea cu sosul din tavă.
Rade coaja de portocală şi pune-o într-un vas împreună cu zahărul şi ghimbirul, şi el proaspăt ras.
Stoarce portocala, adaugă sucul în vasul de mai sus şi pune-l pe foc până nu se mai simte zahărul.
Adaugă fructele şi lasă pe foc încă cinci minute.
Serveşte cotletele alături de sos de merişoare
Cotlet de porc cu sos de merisoare
Pofta buna!