Retete de Sarbatoare: Cotlete de porc, marinate
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlete de porc, marinate din: cotlete de porc, ceapa rosie, ridichi, patrunjel, ardei iute, oregano, cimbru, seminte de fenicul, usturoi, sare de mare, suc de portocala, suc de lime si zahar brun.
- 6 cotlete groase de porc
- 1 ceapă roşie mare, tocată mărunt
- 150g de ridichi, tăiate în felii subţiri
- 1 mână mică de pătrunjel, tocat
pentru marinata:
- 4 ardei iuţi, curăţaţi de seminţe
- 1 mână mică de frunze de oregano, tocate
- 1 lingură de cimbru
- 1 linguriţă seminţe de fenicul, zdrobite (se găsesc la magazinele care vând ceaiuri din plante)
- 1 lingură sare de mare
- 2 căţei de usturoi
- sucul de la 1 portocală
- sucul de la 2 limes
- 1/2 linguriţă de zahăr brun
Mod de preparare:
Pentru marinadă, se mixează toate ingredientele într-un robot, apoi se lasă carnea de porc la marinat peste noapte sau cel puţin 4 ore.
Se încinge bine o tigaie-grătar, fără ulei. Se prăjesc cotletele pe rând, câte 3-6 minute pe fiecare parte în funcţie de mărime, apoi se lasă deoparte 5 minute acoperite, cu folie de aluminiu.
Trebuie să fie încă moi în mijloc. Porcul este cel mai bun atunci când este rozaliu şi suculent în mijloc, nu alb şi bine făcut. Se servesc cotletele cu ceapă, ridichi şi pătrunjel pe deasupra.
Cotlete de porc, marinate
Pofta buna!
fuuuuuuu, vreau si eu. Bine rau cotletele astea